ЯН ТАЙ ЧИ АКАДЕМИЯ

Станислав Багалев е бронзов медалист от Световното първенство по Тай Чи за 2018 г., категория Традиционен Ян стил.

Майстор Станислав Багалев е роден през 1972 година в София, започва своите занимания с бойни изкуства през 1982 година с майстор Красимир Димитров – Китаеца.

Преди промените е време, когато да се практикуват източни практики и бойни изкуства е забранено от държавата. През 1989 година Станислав Багалев е един от инструкторите в Езотерично Общество Цин Лун, ръководено от Красимир Димитров.

Провеждат се множество семинари в страната, демонстрации, както и първите предавания за бойни изкуства по БНТ.

Станислав Багалев завършва магистър по Българска филология, и специализация в НСА по Бойни спортове. Той е четирикратен републикански шампион по вътрешни стилове и Тай Чи. Създава заедно с Красимир Димитров и Герман Атанасов – Ян Тайдзи Асоциация, която обединява школи от София, Ловеч, Пловдив, Хаскова, Бургас, Варна и Търново.

През 2004 става първият челен от България на International Yang Family Tai Chi Association, която разпростанява традиционния Ян стил на Тай Чи на фамилията в света. Започва да учи от грандмайстор Ян Джун през 2006.

През 2010 защитава първите си две степени пред грандмайстор Ян Дзюн и получава сертификат за първата световно призната школа Yang Tai Chi Affiliate School за Българя.

През 2017 посещава Китай за пети път, участва в откриването на обучителен център за Ян Тай Чи в централен Китай, град Кунмин. Защитава трета степен по Ян Тай Чи пред международна и китайска комисия в Китай, начело с грандмайстор Ян Дзюн. Участва в документалния филм за Ян Тай Чи на китайски език.

През 2018 получава диплома за преподавател по Ян Тай Чи, подписана от грандмайстор Ян Дзюн, наследник на традицията на Тай Чи в Китай и света.

Вижте видео от участието на Ян Тай Чи Академия в Чи Енерджи Фест през май 2018г.:

Повече информация за академията можете да откриете тук: http://yangtaichi-bg.com