АКУПУНКТУРА Д-Р ЕЛЕНКОВА

АКУПУНКТУРА Д-Р ЕЛЕНКОВА

   Д-р Силвия Еленкова ръководи  Център по интегративна медицина в гр. София. Завършила е  медицина в Медицинска академия, гр.София. Специализирала е вътрешни болести и обща медицина. Тя е сертифициран иглотерапевт и хомеопат с над 20 години професионален опит.

 

Специализирала е акупунктура в Медицинска Академия - София, НСА-София, Рига, Санкт Петербург, Академията по су-джок акупунктура /Москва/, лазертерапия и лазерпунктура  в НЦФЛР, гр.София, хомеопатия - към Институт Боарон /Париж/. Също така има  кратки специализации в Прага, Барселона, Хага, Флоренция, Виена, Берлин, Атина и др. Завършила  е курсове по основи  на акупунктурата /при проф.Лъ Имин от Университета по ТКМ Дзянси, Нанчан, КНР/ и избрани глави от акупунктурата /с проф. Юелай  Чен, проф. Джин Ли и проф. Лин Жао от Университета по ТКМ Шанхай, КНР/

    Наред с ежедневната работа с пациенти  д-р Силвия  Еленкова е Президент на Българското дружество по традиционна китайска медицина /БДТКМ/и член на Управителния борд на Световния съвет по медицинска акупунктура ICMART. Генерален секретар е на ІV и V Български конгрес по акупунктура/ 2007, 2012 г/ и на Световния конгрес по акупунктура на ICMART в София 2016г. Организира ежегодно курсове и семинари по акупунктура и свързани съвременни техники по инициатива на БДТКМ. Тя е  член на Българската медицинска хомеопатична организация, на Европейската асоциация по интегративна медицина ЕCIM, член на УС на Българската Асоциация по Интегративна медицина. Автор е на много научни публикации у нас и в чужбина. От 2003 г е научен редактор на списание „Акупунктура“, издание на  Медицински университет, гр.София.

 

     Д-р Еленкова е привърженик  на холистичния възглед за човешкото здраве и работи за утвърждаване на  интегративния подход  в медицината - съчетаване на най-доброто от  доказаните холистични лечебни методи като иглотерапия/акупунктура/ и свързани съвременни техники, хомеопатия , психотерапия и др. с възможностите на съвременната медицина. Концепцията на  интегративния подход и физиологично–регулативната медицина/PRM/ са в основата на нейната авторска методика-  аку-мезотерапия с колаген - за лечение на болковите синдроми  на опорно-двигателния апарат, моделиране на силуета и подмладяване.

Извън професионалната динамика Силвия се радва да общува с децата и цветята. Обича да пътува, да се среща с нови хора, да слуша музика, да танцува, да открива красотата в природата и във всичките и проявления.