Тай Чи като метод за отслабване

Лятото е сезонът, в който обръщаме най-голямо внимание на фигурата си. Повечето хора прибягват до строги и мъчителни диети, съчетани с интензивна физическа активност, но голяма част от тях се отказват бързо и не постигат желаните резултати.
Сега ще ви запознаем с един метод за отслабване, който няма да предизвика у вас чувство на напрежение и хиляди ограничения, които е много трудно да се спазят, това е Тай Чи.
Тай Чи е древно китайско изкуство, практикуването му несъмнено има много ползи за организма и душевното състояние на всеки човек. Една от тях е справянето с наднорменото тегло. Много малко хора са запознати с този метод, който бавно, но трайно спомага за свалянето на килограми. Същинската цел на Тай Чи е постигането на плавно протичане на енергията Ци по каналите и меридианите на тялото, по този начин се постига енергиен баланс. Упражненията са бавни и продължителни, мускулите се напрягат равномерно. Според проведено проучване с хора на възраст между 50 – 60 години е установено, че след 6 месеца тренировки по 30 минути на ден, мускулатурата на участвалите в изследването, се е повишила с 20%.
Важна роля има постигането на психическо равновесие и душевен мир, защото много хора пълнеят от стрес и напрежение. Също така Тай Чи спомага за облекчаване на депресивни състояния, при които хората често намират утеха в храната.
С течение на практикуването на Тай Чи, много хора осъзнават, че част от това да се чувстваш физически и психически добре е свързано и с балансиран прием на храна.
Според проучвания човек изгаря около 300 калории за 1 час практикуване на Тай Чи, тези резултати се конкурират с практикуването на доста по-интензивни спортове.
Тай Чи е изкуство, което изисква постоянство, но ползите са толкова много, че няма и да се замислите дали да бъдете редовни. Още след първите няколко месеца редовно практикуване ще забележите подобрение в стойката на тялото ви, намаляване на излишните мазнини, както и ще се чувствате много по- добре физически и психически. Заслужава си!

Автор: Александра Христова

Стажант Маркетингови комуникации

Miracle Works